Docent Drama / Clownerie

Dramales
Ik geef dramalessen aan ‘kinderen’ van 3 tot 99 (nou vooruit, 100 kan ook nog!).
We gaan aan de slag met thema’s van alledag (of juist niet), vanuit improvisatie. We maken samen iets moois. Teamwork, iedereen heeft iedereen nodig. Maar ook: leren reflecteren en je talent vinden (en iedereen heeft een talent, soms achter de schermen.. maar het is er altijd!)

In de veelheid van ’theatermaken’ je eigen plek vinden en stralen. Grappen maken, lachen, falen (en weer opstaan), creëren.

Ik werk niet met bestaande toneelstukken, hoewel ik een bewerking wel weer een leuke uitdaging vind! Maar altijd samen creëren. Kom maar op!
Theater beleven met de grote B.

Workshop Clownerie
Ook geef ik workshops clownerie (16+), gericht op bewustzijn, non-verbaal communiceren, relativeren, focussen, loslaten, delen en vooral lachen. We zijn soms vergeten om speels om te gaan met de wereld om ons heen. Deze workshop is bedoeld om kennis te maken met de clown in jezelf, en hopelijk ook die van een ander te (mogen) zien. Ervaar de magie van de clown, al is het maar even. :0)

Workshops clownerie voor kinderen zijn meer gericht op spel en kennismaken met de ‘clown’, waarbij bovenstaande wel een rol speelt, maar niet bewust wordt benoemd. Bij deze laagdrempelige workshop draait het om: Plezier en beweging. In een veilige omgeving de clown ontdekken en samen spel maken.

Waarom?
De clown in jezelf ontdekken, kan je helpen het ‘leven’ te relativeren. Het is heerlijk om soms smakelijk te lachen om stommiteiten en je perfecte imperfecties. Lachen lucht op, lachen verbindt. Maar ook kan het je helpen je beter in te leven in de belevingswereld van het kind (en dus ook het ‘vergeten’ kind in jezelf en de ander). Kortom… ik zeg niets meer (en ook niet minder). Ik zeg nu alleen nog maar…DOEN! Je zult het wel beleven… :0)