Biografie

Ik ben Carmen Nichting, geboren op een mooie lentedag in mei 1971 in het hart van Nederland, Utrecht.

CarmenAls jong meisje trad ik op voor familie en iedereen die ik maar kon optrommelen uit de buurt. Mijn verjaardagspartijtjes stonden in het teken van ‘show maken’ en we hadden de grootste lol. Ik speelde jaren bij het amateurtoneel, deed mee aan talentenjachten, playback shows, maakte hoorspelen op mijn bandrecorder… en toen… toen werd ik ‘serieus’.

Van 1989 tot ca. 2007 werkte ik in het bedrijfsleven. Toen gooide ik het roer een eindje om. Blijkbaar was ik op zoek naar contact met het ‘kind’ (ook in mijzelf) en daarom rondde ik mijn Bachelor of Education opleiding af aan Hogeschool Helicon in 2012.
Ik stond een tijdje voor de klas, reisde over de hele wereld, maakte veel mee en ontmoette veel (mooie) mensen.

In 2007 ontmoette ik een groepje clowns in een revalidatiecentrum waar ik door een ernstige auto-immuun ziekte verbleef.  Wat een impact hadden die clowns op de kinderen (en volwassenen). Ik strompelde ze met mijn rollator achterna en vroeg hen naar de opleidingen die zij hadden genoten.

Na mijn herstel, volgde ik diverse theaterlessen en workshops clownerie, kinderverhalen schrijven, verhalen vertellen en in 2014 sloot ik mijn tweejarige opleiding af aan de Goudse Clownschool. Ik pakte het (toneel)spelen weer op en werd weer de gezonde mens die ik wilde zijn/worden.

Spelen, spelen, spelen… dat is wat ik het liefst doe. Overal.
Op straat, op de planken, in een tent, achter de coulissen, ik klim in de pen, in de stem, in een personage en speel alleen, samen voor en met mijn publiek… kortom.. ik leef voor theater en leef voor het contact met mensen en het samen beleven van fantasie. Ik heb vuur voor het leven, de emotie van de mens en de mens zelf, in de meest pure vorm.

En daarom kan ik theater laten (mee)beleven, met de grote B.
Het (hart) klopt en dat beleef je.

Oh ja, ik ben ook nog moeder van twee prachtige dochters (Jazz en Ivy) en ik woon in een fijn huis in Amersfoort ;-)

Dit is wie ik ben!

Wie ben jij? Ik ontmoet je graag!